Indexering alimentatie 2022

Zoals elk jaar wordt het indexeringspercentage voor kinderalimentatie en partneralimentatie berekend door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voor het jaar 2022 is de indexering vastgesteld op 1,9%.

Wilt u weten wat deze indexering inhoudt voor de door u te ontvangen of te betalen alimentatie? Om het u makkelijk te maken kunt u dit laten berekenen op de website van het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO). Door het jaartal van de grosse (beschikking) in te voeren en het destijds vastgestelde maandbedrag, wordt het nieuwe bedrag voor u berekend. Klik hier voor de rekentool van het LBIO.

Mocht het hoger geïndexeerde bedrag aan alimentatie niet aan u betaald worden, kunt u dit bedrag laten incasseren. U kunt hiervoor contact opnemen met het LBIO.

Zeker in deze onzekere tijd met corona is het mogelijk dat er wijzigingen hebben plaatsgevonden in uw financiële situatie of die van uw ex-partner. Wanneer dit het geval is, kunt u ervoor kiezen een herberekening te laten maken. Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons op.
 

T: 0492-544415
A: Mierloseweg 5, 5707 AA Helmond
E: secretariaat@braakmanadvocaten.nl