Heeft u gezamenlijk besloten om te willen scheiden?

Gelukkig hoeft een echtscheiding in veel gevallen geen langdurig juridisch proces te zijn of zelfs een “vechtscheiding” te worden. Veel echtgenoten vinden het van belang om de gevolgen van de scheiding zo spoedig mogelijk op een correcte wijze met elkaar te regelen en slagen erin om samen goede afspraken te maken.

De afspraken die echtgenoten maken over de verdeling van de gemeenschap dienen vastgelegd te worden in een echtscheidingsconvenant. Indien u samen kinderen heeft, dient ook een ouderschapsplan opgesteld te worden. In het ouderschapsplan is in het bijzonder aandacht voor de verdeling van de zorgtaken voor de kinderen en de kosten van de kinderen.

Via internet bieden diverse bureaus hun diensten aan voor het opstellen van het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan. Veelal wordt geadverteerd met lage startprijzen en betreffen het bemiddelaars of juristen en geen advocaten.

Wij achten het van belang dat u beiden volledig op de hoogte bent van uw rechten en dat correcte afspraken worden vastgelegd betreft de verdeling van de gemeenschap en de gevolgen van de echtscheiding voor uw kinderen. Het is in de meeste gevallen mogelijk om een heldere vaste prijsafspraak te maken.
Onze advocaten kunnen met u een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan opstellen en vervolgens een gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal op korte termijn uitspraak doen in uw zaak en de echtscheiding kan vervolgens worden ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Na de indiening van het gemeenschappelijk verzoekschrift bij de rechtbank proberen wij ervoor te zorgen dat de definitieve echtscheiding binnen twee weken is geregeld.

Heeft u samen volledige overeenstemming bereikt over de gevolgen van de echtscheiding en wenst u meer informatie over de bijstand door onze advocaten? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen:

T: 0492-544415
A: Mierloseweg 5, 5707 AA Helmond
E: secretariaat@braakmanadvocaten.nl

Gratis inloopspreekuur: dinsdag en donderdag van 16:30 uur tot 17:30 uur.