Mediation - de voordelen voor u

Voor velen is de stap naar de rechtbank een stap te ver. Heeft u in plaats van aan een gerechtelijke procedure ook wel eens aan mediation gedacht? Een conflict beslechten is namelijk zeker zo mooi als een zaak winnen.

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling tussen twee of meerdere partijen. In het bijzonder bij een echtscheiding en verbreking van samenleving, maar bijvoorbeeld ook bij een arbeidsconflict.

Naast het feit dat een gerechtelijke procedure kan uitblijven, biedt een mediationtraject veelal voordelen voor de communicatie van partijen voor nu en in de toekomst, daarnaast voorkomt het veel stress. Mediation staat voor duidelijke en goede afspraken. 

Tevens biedt mediation financiële voordelen. De kosten bij een mediationtraject zijn doorgaans aanzienlijk lager dan bij een rechtszaak. Daarnaast neemt een mediationtraject minder tijd in beslag dan een langdurige gerechtelijke procedure. Neem eens een kijkje op de site van de Raad voor Rechtsbijstand. Wellicht komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. 

Braakman Advocaten is u hierbij graag van dienst. Mr. L.C.J. Sars is als registermediator aangesloten bij de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en ingeschreven in het MfN-register. Door de rechtbank, Raad voor Rechtsbijstand en het Juridisch Loket wordt hij met regelmaat ingeschakeld als mediator, maar vanzelfsprekend kunt u ook direct met ons kantoor contact opnemen voor het opstarten van een mediationtraject.

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen of wilt u een afspraak plannen bij mr. Sars? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op:

T: 0492-544415
A: Mierloseweg 5, 5707 AA Helmond
E: secretariaat@braakmanadvocaten.nl