# MeToo

De hype die in de media is ontstaan over ongewenst gedrag op en rondom de werkvloer in de entertainmentindustrie legt een problematiek bloot die van alle tijden is.

Overal waar mensen intensief met elkaar samenwerken ligt het gevaar op de loer van ongewenste (seksuele) intimidatie / grensoverschrijdend gedrag. Machtsverhoudingen en werkdruk zijn van invloed op het ontstaan hiervan, samen met de bedrijfscultuur. Deze zaken komen doorgaans pas naar buiten wanneer er iemand echt last van krijgt, zijnde dan het slachtoffer of de omgeving daarvan.

De werkgever behoort maatregelen te nemen om deze situaties zoveel mogelijk te voorkomen door te zorgen voor een veilige werkomgeving, en wanneer deze zaken zich toch voordoen daar op een passende manier mee om te gaan. Gezien de lading die het vaak kan hebben is een externe vertrouwenspersoon daarbij zeer wenselijk.

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen of wordt u geconfronteerd met ongewenst gedrag op de werkvloer en wenst u hierin advies? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op:

T: 0492-544415
A: Mierloseweg 5, 5707 AA Helmond
E: secretariaat@braakmanadvocaten.nl